Училищни новини

Представяне на PYP проекти в начален курс: "Как работи светът?"

29 Фев 2024

Това само по себе си включва не само разбиране на физическите процеси и социалните динамики, но и размишления върху личностното развитие.

В рамките на PYP (Primary Years Programme), учениците не само учат за света около тях, но и активно се включват в проекти, които ги насърчават да изследват, да разбират и да взаимодействат с различни аспекти. Проектите, които децата представят, са резултат от техния интензивен труд и изследвания. 

Всеки проект не само разкрива интересни факти и аспекти на света, но и подпомага междупредметната връзка. Чрез интегриране на различни предмети, като наука, социални науки, изкуство и езици, децата разбират как всичко взаимодейства и образува цялостна картина.

PYP проектите не само обогатяват знанията на децата, но и ги подготвят да разбират света комплексно. Те им предоставят ценни умения за изследване и анализ, които са ключови за техния успешен академичен и личностен растеж.

С проектите с учениците ни показваме колко лесно сме усвоили сложни концепции като пространствена интелигентност и умствена визуализация на форми. 

Вълнуващи животни от картофи превръщат този ден в истинско научно приключение. С помощта на нашето въображение и изобретателност, ние превръщаме скучния картоф в различно животно и показваме неговата среда на живот.

В света на математиката се впускаме във вълшебството на геометричните фигури, създавайки пирамиди, квадрати, кубове и ромбове от подръчни материали. Анализираме техните характеристики и ги сравняваме с мистериозните пирамиди в Египет. Откриваме приликите и разликите.

Създаваме своя версия на земното кълбо, на което изобразяваме всички континенти.

За да организираме себе си и времето си по-добре, рисуваме часовници, които ни помагат да планираме деня си. Всеки час е пълен с активности, които ни помагат да използваме времето по-продуктивно и ефективно.

Създаваме и програми за хранене, които ни насърчават да избягваме вредните храни. С тези програми се учим да бъдем уравновесени - да съчетаваме здравословното хранене с физически упражнения.  Грижим се за здравето и как да водим здравословен начин на живот.

Тези научни приключения ни дават възможност да разкрием света около нас и да развиваме нашата креативност и умения, като същевременно учим как да се грижим за себе си и за нашия планетен дом.

Show menu