Спортове

Спортни занимания

Много експерти препоръчват децата да имат ежедневно поне по един час физически занимания или спорт. Подрастващите трябва да бъдат включени в каквито и да било форми на физически упражнения, за да се избегне превръщането им в бъдеще на хора, които водят заседнал начин на живот. Физическата активност е занимание, което ще им помогне да бъдат щастливи и да водят здравословен живот.

Целта на спортната ни програма е удовлетвореност на децата и подобряване на индивидуалните им умения.

Футбол


Заниманията по футбол се провеждат при отлични условия на открито. Те се състоят два пъти седмично по един час и се водят от квалифицирани преподаватели с дългогодишен опит.

Учениците се разпределят в малки групи, като на всяко се отделя достатъчно индивидуално внимание. Наред с упражненията за изучаване на техниката се провеждат и занимателни игри със състезателен характер, имащи за цел да покажат чисто физическите възможности на всяко дете, неговата способност да се концентрира, способността му да играе в екип и др.

 

Шах


Заниманията по шах се провеждат в групи, според възрастта и уменията на децата. Водят се от квалифициран инструктор по шах, дългогодишен преподавател по шах и съдия на детски турнири, преподавател по Лего и Роботика в Британско училище в София.

 

 

Записване онлайнЛятно училищее-БюлетинКалендарПолезна информация
Copyright © 2022 ЧСУ "Константин-Кирил Философ".
Всички права запазени.