Блог

Предприемачество в ЧСУ „Константин-Кирил Философ“

03 Яну 2024

Ако се колебаете дали това ли трябва да изучава моето дете? Не е ли скучно, или е "суха" материя без креативност, забавление и творчество?

Прекрасни въпроси, на които ние с радост ще отговорим, за да разсеем всички Ваши съмнения и скептични мисли!

Уверяваме Ви, че в нашето училище полагаме много труд, но не ни е скучно!

Има Професионализъм, но не и диктатура;

Има Толерантност, но има и високи изисквания;

И най-вече Има Любов и Грижа за децата!

Представяме Ви Учебната програма на профил ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО с интензивно изучаване на английски (18 часа седмично) и втори немски език.

В програмата децата ще имат възможност да се запознаят с:

 • Въведение в предприемачеството
 • Информационни технологии-обработка на данни
 • Счетоводство и бизнес анализ
 • Въведение в маркетинга
 • Пазарна икономика
 • Стартиране на собствен бизнес
 • Предприемаческа инициатива
 • Туризъм и хотелиерство
 • Управление на предприемаческата дейност
 • Финанси за предприемачи.

Това беше скучната част. Сега се насочваме към начина, по който децата придобиват тези така фундаментални познания за бъдещата си реализация като Успешни Предприемачи.

Ние разработихме авторска образователна концепция "УСПЕШНО ДЕТЕ". Какво представлява това?

Всички знаем, че за да бъде успешен един човек и бъдещ професионалист в конкретна област е необходима задълбочена и методична подготовка. Изисква се постоянство и нестихващ интерес към избраната професия.   

Това предаваме и на нашите ученици, респективно Вашите деца!

Всеки ученик при нас развива познания и компетентности, базирани на преподадения му материал, помагаме му да придобие усет за справяне с предизвикателствата на съвременния свят, да бъде лидер, способен да променя света. И всичко това е възможно, защото Ние работим и наблюдаваме индивидуално всяко едно дете!

Образователно-възпитателният модел "УСПЕШНО ДЕТЕ" развива човека интелектуално, личностно, емоционално, посредством всички области на знанието. Разбира се, ние сме предвидили и моменти на игра и почивка. Широката палитра от спортни, културни, творчески занимания и сръчности подхранват интересите на децата и формират определени личностни качества, които спомагат за изключителен напредък.

И за да бъдем възможно най-изчерпателни за концепцията на модела "УСПЕШНО ДЕТЕ", ще Ви запознаем с подходите за преподаване и учене, на които наблягаме.

 1. Обучение чрез мислене (TBL) - с помощта на този метод учим децата да мислят правилно, да развият умението да проектират и реализират тези мисли в правилните ситуации и подходящите случаи. За целта внедрихме т.нар. Проектно Базиразно обучение, чрез което даваме възможност на децата да създават проекти, да покажат разбиране и мислене.
 2. Учене чрез проекти (УчП) - това е метод на преподаване, при който учениците придобиват знания, умения и компетентности, като продължителен период от време проучват и отговорят на автентичен, ангажиращ и комплексен въпрос, проблем или предизвикателство.

Нашите ученици са: мислещи, задаващи въпроси, ефективни комуникатори, поемащи рискове, знаещи, принципни, грижовни, непредубедени, уравновесени и осмислящи действията си. Прилагането и обсъждането на всичко, което ги вълнува, допринася за изграждането им като стойностни хора и бъдещи професионалисти.

В ККФ имаме ЖИВОТОЗНАНИЕ всеки ден, където се избира важна тема, свързана с духовност, морал, социални умения и култура, устойчиви цели и добродетели, провокирайки учениците да погледнат навътре в себе си.

За да бъде ползотворен всеки учебен процес е нужно той да бъде осмислен. Затова всеки учебен ден завършва с ОСМИСЛЯНЕ (разсъждения върху действията ни), достигаме до заключение какво да променим и подобрим у себе си.

Всичко това звучи интригуващо, нали?

Надяваме се да сме били полезни и ако сме предизвикали интерес у Вас, може да ни посетите в удобно за Вас време. С всеки родител се провежда индивидуален разговор с консултанта по прием в училището.

Свържете се с нас на тел.: +359 886 310 610 или по имейл office@kkf.bg.

Очакваме Ви с нетърпение! :)

Show menu